Kiaušinius mėgstu įvairiai pagamintus, todėl ir įdaryti kiaušiniai man patinka ne tik per Velykas. Šiam patiekalui variantų galima prigalvoti begales – atsižvelgiant į šaldytuvo turinį, mėgstamus produktus ar norimą vaizdą lėkštėje.
Šį kartą dalinuosi keliomis įdarytų kiaušinių variacijomis, kurias gaminsiu šiemet antrai Velykų dienai. Ančiuvius derinau su saldumo suteikiančiu buroku, o sūdytą lašišą su japoniškais krienais „Wasabi“.
Kiaušiniai su burokėliu ir ančiuviais
Įdaryti kiaušiniai su burokėliu ir ančiuviais
Porcijų skaičius: 8 kiaušinių puselės
Ingredientai.
- 4 virti kiaušiniai
- 50 g virto / kepto burokėlio (nulupto)
- 20 g ančiuvių filė (aliejuje)
- 8 g krienų
- 35 g graikiško jogurto
- 20 g majonezo
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Papuošimui: ½ arb. š. smulkiai tarkuoto džiovinto baravyko ir įvairių daigų
Gamybos eiga.
- Virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius. Trynius kartu su kitais recepto ingredientais (išskyrus puošimui skirtus produktus) susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Jos nedėjau, nes man pakankamai skonio suteikia ančiuviai ir krienai.
- Šaukštu arba konditerinio maišelio pagalba masę dėkite į baltymų puseles.
- Įdarytus kiaušinius laikykite šaldytuve iki patiekimo.
- Prieš patiekiant pabarstykite baravyktų trupiniais ir puoškite daigais.
Kiaušiniai su lašiša ir wasabi
Įdaryti kiaušiniai su lašiša ir wasabi
Porcijų skaičius: 8 kiaušinių puselės
Ingredientai.
- 4 virti kiaušiniai
- 50 g sūdytos lašišos
- 9 g wasabi pastos
- 35 g graikiško jogurto
- 15 g majonezo
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Puošimui: ½ valg. š. smulkintų pistacijų, įvairių daigų
Gamybos eiga.
- Virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius. Kiaušinio trynius kartu su kitais recepto ingredientais (išskyrus puošimui skirtus produktus) susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Jos nedėjau, nes man pakankamai skonio suteikia japoniški krienai ir lašiša.
- Šaukštu arba konditerinio maišelio pagalba masę dėkite į baltymų puseles.
- Įdarytus kiaušinius laikykite šaldytuve iki patiekimo.
- Prieš patiekiant puoškite smulkintomis pistacijomis ir daigais (ar žolelėmis).
Parašykite komentarą