Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius, cukrų ir cinamoną, trumpai patroškinkite, kol suminkštės, bet forma išliks. Atvėsinkite.
Sausainius sutrupinkite nedideliais gabaliukais (nebūtina iki miltų – geriau palikti trupinių traškumui).
Grietinėlę išplakite iki standumo.
Stiklinėse sluoksniuokite: trupinti sausainiai, obuoliai, šaukštelis sūrios karamelės, plakta grietinėlė. Kartokite sluoksnius dar kartą, kol paruošite visus keturis desertus.
Viršų pagardinkite dar trupučiu karamelės, galite užbarstyti šiek tiek sausainių trupinių ar riešutus.
Desertą patiekite atšaldytą, tuomet kiekvienas sluoksnis atsiskleidžia geriausiai – traškumas, gaiva, kremiškumas ir sūrios karamelės akcentas. Puikiai tinka ruošti iš vakaro ir mėgautis kitą dieną.Skanaus!