Go Back

Sluoksniuotas obuolių ir sūdytos karamėlės desertas

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai.

  • 3 vnt. rūgščių obuolių (didesni)
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. cinamono
  • 200 ml plaktos riebios grietinėlės
  • 120 g mėgstamų sausainių
  • 180 g sūdytos karamelės (rinkausi „Lai sąla“ pienišką karamelę su Himalajų druska)

Gamybos eiga.

  • Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius, cukrų ir cinamoną, trumpai patroškinkite, kol suminkštės, bet forma išliks. Atvėsinkite.
  • Sausainius sutrupinkite nedideliais gabaliukais (nebūtina iki miltų – geriau palikti trupinių traškumui).
  • Grietinėlę išplakite iki standumo.
  • Stiklinėse sluoksniuokite: trupinti sausainiai, obuoliai, šaukštelis sūrios karamelės, plakta grietinėlė. Kartokite sluoksnius dar kartą, kol paruošite visus keturis desertus.
  • Viršų pagardinkite dar trupučiu karamelės, galite užbarstyti šiek tiek sausainių trupinių ar riešutus.
  • Desertą patiekite atšaldytą, tuomet kiekvienas sluoksnis atsiskleidžia geriausiai – traškumas, gaiva, kremiškumas ir sūrios karamelės akcentas. Puikiai tinka ruošti iš vakaro ir mėgautis kitą dieną.
    Skanaus!