Go Back

Naan duonelė su raugu

Porcijų skaičius: 8 duonos paplotėliai

Ingredientai.

  • 100 g nuimto raugo*
  • 120 g graikiško jogurto
  • 20 g alyvuogių aliejaus
  • 4 g druskos
  • 200 g kvietinių miltų

Patiekiant:

  • 25 g lydyto sviesto
  • susmulkinto česnako (nebūtina)
  • įvairių prieskoninių žolelių (pvz.: petražolė, kalendra)

Gamybos eiga.

  • Dubenyje sumaišykite raugą, jogurtą, aliejų ir druską iki vientisumo.
  • Dėkite miltus ir minkykite tešlą keletą minučių, kol visi ingredientai susijungs.
  • Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje bent 4 – 6 val.
  • Pakilusią tešlą padalinkite į 8 dalis ir rankomis suformuokite rutuliukus. Kiekvieną dalį iškočiokite gana ploną, apie 15 – 17 cm skersmens paplotėlį. Duoneles galima formuoti ir rankomis, tačiau naudojant kočelą man procesas vyksta greičiau.
  • Įkaitinkite keptuvę. Naan duona kepama sausoje keptuvėje, tad nereikia naudoti jokių riebalų.
  • Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite duoneles apie vieną – pusantros minutės iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Stebėkite – jeigu pradeda juoduoti, reiškia, jog kaitra per didelė, tačiau jeigu per pusantros minutės tešla atrodo neiškepusi, neapskrunda, kaitrą reikėtų padidinti.

Patiekimas.

  • Lydytą sviestą galima pagardinti smulkintu česnaku arba česnako granulėmis. Sviestu aptepkite kiekvieną duonelę ir apiberkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus!

P.S.

*Geriau naudoti aktyvų raugą, pavyzdžiui, nuimant tam tikrą jo kiekį po maitinimo, tačiau esu ne kartą naudojusi ir raugą tiesiai iš šaldytuvo, kai nesuplanuodavau iš anksto.