Dubenyje sumaišykite raugą, jogurtą, aliejų ir druską iki vientisumo.
Dėkite miltus ir minkykite tešlą keletą minučių, kol visi ingredientai susijungs.
Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje bent 4 – 6 val.
Pakilusią tešlą padalinkite į 8 dalis ir rankomis suformuokite rutuliukus. Kiekvieną dalį iškočiokite gana ploną, apie 15 – 17 cm skersmens paplotėlį. Duoneles galima formuoti ir rankomis, tačiau naudojant kočelą man procesas vyksta greičiau.
Įkaitinkite keptuvę. Naan duona kepama sausoje keptuvėje, tad nereikia naudoti jokių riebalų.
Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite duoneles apie vieną – pusantros minutės iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Stebėkite – jeigu pradeda juoduoti, reiškia, jog kaitra per didelė, tačiau jeigu per pusantros minutės tešla atrodo neiškepusi, neapskrunda, kaitrą reikėtų padidinti.
Patiekimas.
Lydytą sviestą galima pagardinti smulkintu česnaku arba česnako granulėmis. Sviestu aptepkite kiekvieną duonelę ir apiberkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus!
P.S.
*Geriau naudoti aktyvų raugą, pavyzdžiui, nuimant tam tikrą jo kiekį po maitinimo, tačiau esu ne kartą naudojusi ir raugą tiesiai iš šaldytuvo, kai nesuplanuodavau iš anksto.