Go Back

Braunis su kokosų ir migdolų miltais

Ingredientai.

  • 2 kiaušiniai
  • 1 trynys
  • 60 g klevų sirupo*
  • 50 g kakavos
  • 70 g kokosų aliejaus
  • 2 valg. š. kokosų miltų
  • 1 valg. š. migdolų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 100 g juodojo šokolado

Gamybos eiga.

  • Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus: kakavą, miltus, kepimo miltelius, druską.
  • Nedideliame indelyje lengvai išplakti kiaušinius ir trynį.
  • Į sausų produktų mišinį pilti klevų sirupą ir kokosų aliejų (aliejus turi būti skystas, o jeigu toks nėra, įdėkite aliejų į nedidelį dubenuką ir palaikykite didesniame dubenyje su karštu vandeniu, kol konsistencija taps skysta). Masę gerai išmaišyti.
  • Nuolat maišant į tešlą supilti kiaušinius.
  • Šokoladą susmulkinti iki stambių trupinių ir įmaišyti į tešlą.
  • Į sviestiniu popieriumi ištiestą kepimo formą dėti tešlą ir tolygiai paskirstyti.
    Aš naudoju stačiakampę 24x17 cm dydžio kepimo formą, todėl nėra storas (ir pirmą kartą kepant gali atrodyti, jog tešlos mažai). Jei naudosite mažesnę kepimo formą, stebėkite kepimo laiką – jo gali reikėti mažiau, ypač, jeigu norite, kad braunis išliktų drėgnas. Didesnei kepimo formai toks kiekis bus per mažas.
  • Braunį kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25 – 28 minutes. Iškepusį ištraukite ir laikydami už sviestinio popieriaus atsargiai iškelkite iš kepimo formos, padėkite ant lentelės ir leiksite vėsti. Kitu atveju, būdamas karštoje kepimo formoje kepinys ir toliau „keps“, o konsistencija tvirtės.
  • Šį braunį galima pjauti ir dar ne visiškai atvėsusį, o mėgautis taip, kaip mėgstate labiausiai – tik su kava, o gal su vaniliniais ledais ar sezoninėmis uogomis. Skanu visaip!

P.S.

*Šis braunis nėra labai saldus, kaip dažnai būna klasikiniai brauniai, jame dominuoja šokolado skonis. Jei mėgstate saldesnius braunius, dėkite daugiau klevų sirupo.