Go Back

Ryžių miltų vafliai su raugu ir špinatais

Porcijų skaičius: 6 vafliai

Ingredientai.

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g raugo likučio (nuimto raugo)*
  • 130 g graikiško jogurto
  • 40 g aliejaus
  • 100 g ryžių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • ~ 90 g špinatų (nuplikytų ir susmulkintų)

Gamybos eiga.

  • Kiaušinius lengvai išplakite šluotele.
  • Į dubenį su kiaušiniais dėkite graikišką jogurtą, aliejų, raugą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kitame inde sumaišykite ryžių miltus su kepimo milteliais ir druska.
  • Nuolat maišant sumaišykite abi mases ir sudėkite špinatus.
  • Paruošę vaflių tešlą, uždenkite ir palikite ją pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
  • Kepkite įkaitintoje vaflių keptuvėje (savosios jokiais riebalais prieš kepimą netepu). Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepusius atvėsinkite ant grotelių.
    Jei vaflių lieka, juos galima užšaldyti.
    Skanaus!

P.S.

*Šiam receptui reikia nemažai nuimto raugo, tad jo galima prikaupti savaitės bėgyje ir laikyti šaldytuve iki panaudojimo. Jei savo raugą maitinate kelis kartus per savaitę, maitinimo metu nuimtą raugą dėkite į atskirą indą ir laikykite šaldytuve. Kito maitinimo metu nuimtą raugą taip pat dėkite į tą patį šaldytuve laikomą indą. 
Kitas variantas, ką dažnai darau, planuodama kepti šiuos vaflius, iš vakaro didesniu kiekiu pamaitinu savo raugą, o rytinio raugo maitinimo metu nuimtą likutį naudoju vaflių tešlai. Taip ir raugo nepamirštu, ir puikūs vafliai išeina.