Ryžių miltų vafliai su raugu ir špinatais
Porcijų skaičius: 6 vafliai
- 2 kiaušiniai
- 200 g raugo likučio (nuimto raugo)*
- 130 g graikiško jogurto
- 40 g aliejaus
- 100 g ryžių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- ~ 90 g špinatų (nuplikytų ir susmulkintų)
Kiaušinius lengvai išplakite šluotele.
Į dubenį su kiaušiniais dėkite graikišką jogurtą, aliejų, raugą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kitame inde sumaišykite ryžių miltus su kepimo milteliais ir druska.
Nuolat maišant sumaišykite abi mases ir sudėkite špinatus.
Paruošę vaflių tešlą, uždenkite ir palikite ją pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
Kepkite įkaitintoje vaflių keptuvėje (savosios jokiais riebalais prieš kepimą netepu). Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepusius atvėsinkite ant grotelių.Jei vaflių lieka, juos galima užšaldyti.Skanaus!
*Šiam receptui reikia nemažai nuimto raugo, tad jo galima prikaupti savaitės bėgyje ir laikyti šaldytuve iki panaudojimo. Jei savo raugą maitinate kelis kartus per savaitę, maitinimo metu nuimtą raugą dėkite į atskirą indą ir laikykite šaldytuve. Kito maitinimo metu nuimtą raugą taip pat dėkite į tą patį šaldytuve laikomą indą.
Kitas variantas, ką dažnai darau, planuodama kepti šiuos vaflius, iš vakaro didesniu kiekiu pamaitinu savo raugą, o rytinio raugo maitinimo metu nuimtą likutį naudoju vaflių tešlai. Taip ir raugo nepamirštu, ir puikūs vafliai išeina.