Go Back

Avižų tiramisu

Porcijų skaičius: 4 vnt.

Ingredientai.

Avižų sluoksniui:

  • 70 g smulkių avižinių dribsnių (be gliuteno arba su – pasirinktinai)
  • 125 g mėgiamo augalinio pieno
  • 40 g stiprios kavos
  • 15 g riešutų sviesto (naudoju žemės riešutų sviestą)
  • 5 g MACA (peruvinės pipirnės šaknies) milteliai (nebūtina)
  • 15 g klevų sirupo
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sausainių (be gliuteno arba su – pasirinktinai)

Kreminiam sluoksniui:

  • 350 g natūralaus kokosų jogurto
  • 15 g klevų sirupo
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekimui:

  • 1 – 2 valg. š. kakavos miltelių (papildomai galima pabarstyti skaldytomis kakavos pupelėmis, tarkuoto juodoju šokoladu)

Gamybos eiga.

Pasiruošiame avižų sluoksnį.

  • Šiltą kavą sumaišykite su riešutų sviestu ir MACA milteliais iki vientisos masės.
  • Į dubenėlį suberkite avižinius dribsnius. Pilkite pieną, klevų sirupą ir kavos bei riešutų sviesto mišinį. Berkite druską ir gerai išmaišykite.
  • Uždenkite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 – 30 min.

Kreminio sluoksnio gamyba.

  • Kokosų jogurtą sumaišykite su klevų sirupu ir vanilės ekstraktu iki vientisumo.

Sluoksniavimas.

  • Sausainius susmulkinkite iki norimo dydžio trupinių. Pusę sausainių sumaišykite su avižų mase.
  • Į pasirinktus indelius ar didesnį indą sluoksniuokite:
    - dėkite avižų masę,
    - užberkite šiek tiek sausainių trupinių,
    - tolygiai paskleiskite kreminį sluoksnį.
  • Uždenkite ir palikite šaldytuve bent 6 – 8 val.
  • Prieš patiekiant gausiai apibarstykite kakavos milteliais, skaldytomis kakavos pupelėmis ir/ar tarkuotu šokoladu.