Go Back

Buroko „labneh“

Ingredientai.

Buroko tyrei:

  • 1 didesnio buroko

Natūraliam „labneh":

  • 800 g graikiško jogurto

Buroko „labneh“:

  • ~300 g buroko tyrės*
  • ~540 g natūralaus „labneh“
  • 10 g druskos dribsnių (pvz.: „Maldon“) (jei naudosite smulkią druską, jos dėkite mažiau ir ragaukite, koks sūrumas jums tinkamas)
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1,5 – 2 valg. š. „tahini“ pastos (siūlau dėti mažiau ir paragauti, ar skonis ne per intensyvus)
  • 1 arb. š. česnako granulių (galima nedėti visai arba dėti daugiau, jei norisi labiau išreikšto česnako skonio)

Patiekimui:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • saujelė kedro riešutų (tinka ir pistacijos)
  • šakelė mėtos

Gamybos eiga.

Buroko tyrės gamyba.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Buroką įvyniokite į foliją ir kepkite apie 45 min – valandą. Atvėsinkite.
  • Atvėsintą buroką nulupkite ir smulkinkite maisto smulkintuve, kol gausite tyrę.

„Labneh“ paruošimas.

  • Į sietelį, įtiestą dvigubai perlenktu marlės gabalu, sudėkite graikišką jogurtą, suriškite marlės kraštus. Sietelį statykite ant dubens ir palikite per naktį šaldytuve.
    Per tą laiką iš jogurto ištekės skystis, o marlėje liks minkštas jogurto sūris.

Buroko „labneh“ gamyba.

  • „Tahini“ pastą sumaišykite su citrinos sultimis iki vientisumo – tokią masę bus lengviau įmaišyti į „labneh“.
  • Gautą minkštą sūrį perdėkite į indą, sudėkite buroko tyrę, druską, „tahini“ ir citrinos masę bei česnako granules. Maišykite iki vientisos masės, uždengite ir palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad visi skoniai atsiskleistų.
  • Prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite kedro riešutais ir mėtų lapeliais.