10gdruskos dribsnių (pvz.: „Maldon“)(jei naudosite smulkią druską, jos dėkite mažiau ir ragaukite, koks sūrumas jums tinkamas)
2valg. š.citrinos sulčių
1,5 – 2valg. š.„tahini“ pastos(siūlau dėti mažiau ir paragauti, ar skonis ne per intensyvus)
1arb. š.česnako granulių(galima nedėti visai arba dėti daugiau, jei norisi labiau išreikšto česnako skonio)
Patiekimui:
2valg. š.alyvuogių aliejaus
saujelėkedro riešutų(tinka ir pistacijos)
šakelėmėtos
Gamybos eiga.
Buroko tyrės gamyba.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Buroką įvyniokite į foliją ir kepkite apie 45 min – valandą. Atvėsinkite.
Atvėsintą buroką nulupkite ir smulkinkite maisto smulkintuve, kol gausite tyrę.
„Labneh“ paruošimas.
Į sietelį, įtiestą dvigubai perlenktu marlės gabalu, sudėkite graikišką jogurtą, suriškite marlės kraštus. Sietelį statykite ant dubens ir palikite per naktį šaldytuve. Per tą laiką iš jogurto ištekės skystis, o marlėje liks minkštas jogurto sūris.
Buroko „labneh“ gamyba.
„Tahini“ pastą sumaišykite su citrinos sultimis iki vientisumo – tokią masę bus lengviau įmaišyti į „labneh“.
Gautą minkštą sūrį perdėkite į indą, sudėkite buroko tyrę, druską, „tahini“ ir citrinos masę bei česnako granules. Maišykite iki vientisos masės, uždengite ir palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad visi skoniai atsiskleistų.
Prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite kedro riešutais ir mėtų lapeliais.