Go Back

Morkų ir graikiško jogurto užtepėlė

Ingredientai.

  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 300 g graikiško jogurto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (1 valg. š. kepimui, 1 valg. š. – patiekimui)
  • 35 g riešutų (kedrinių pinijų/ pistacijų/ makadamijos)
  • 1,5 arb. š. druskos dribsnių, pvz.: „Maldon“ (0,5 arb. š. pasilikite patiekimui)
  • 10 g saulėgrąžų (nebūtina)
  • 1 valg. š. laimo sulčių

Gamybos eiga.

  • Vieną morką supjaustykite gabaliukais, dėkite į nedidelę keptuvę (ar puodą), užpilkite vandeniu, kad vos apsemtų ir troškinkite, kol suminkštės, bet nepervirkite. Jeigu troškinsite keptuvėje, stebėkite, kada išgaruos vanduo ir jei morkos dar kietokos, įpilkite jo dar, kad neprisviltų.
    Kai morkos suminkštėja, nupilkite vandenį, jeigu jo liko. Morkų gabaliukus sudėkite į maisto smulkintuvą ir palikite truputį atvėsti.
  • Priklausomai nuo riešutų, kuriuos naudojate, didesnius pasmulkinkite.
  • Kitą morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, dėkite tarkuotą morką ir vis pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus.
    Dėkite riešutus ir kartu su morkomis kepkite dar kelias minutes. Pamaišykite, kad neprisviltų.
  • Į maisto smulkintuvą suberkite saulėgrąžas (jei naudojate), pusę graikiško jogurto, druską ir smulkinkite iki vientisumo.
  • Su morkų ir jogurto mase sumaiškykite likusį graikišką jogurtą, pakepintas tarkuotas morkas ir riešutus bei laimo sultis.
  • Dėkite užtepėlę į indą, apipilkite šaukštu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos dribsnių. Mėgaukitės skoniais ir tekstūromis!