Tešlą patogu ruošti naudojant minkymo antgalius: kombaine ar mikseriu, bet, žinoma, minkyti galima ir rankomis.Visus tešlos ingredientus, išskyrus druską ir 10 g vandens, sumaišykite dubenyje. Minkykite apie 2 minutes, uždenkite ir palikite 10 – 15 min. Berkite druską, pilkite 10 g vandens ir vidutiniu greičiu minkykite 8 – 10 min., kol masė taps elastinga. Tešla kiek lips prie rankų, tačiau pailsėjusi bus mažiau lipni. Kadangi, raugas kiekvienuose namuose skiriasi, jei tešla Jums atrodys per lipni, įdėkite truputį daugiau miltų (tik prisiminkite, kad kočiojant tešlą taip pat galima pabarstyti miltų).
Dubenį su tešla uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 2,5 – 4 val. Paskui dėkite tešlą į šaldytuvą 12 – 16 val.
Prieš kočiojimą, išimkite tešlą 15 – 20 min. iš šaldytuvo ir leiskite pabūti kambario temperatūroje.
Stalviršį pabarstykite miltais, kad tešla nepriliptų ir kočiokite tešlą iki maždaug 32x52 cm dydžio stačiakampio. Jei kočiojant tešla limpa prie kočėlo, paviršių taip pat pabarstykite miltais.
Įdaro produktus ant tešlos dėkite per kelis kartus.Iškočiotame tešlos stačiakampio šone, paliekant vietos užlenkimui, per visą ilgį dėkite apie pusę raugintų kopūstų. Ant jų berkite apie pusę kiekio virtos kalakutienos ir sūrio. Įdarą užklokite tešla ir lengvai paspauskite. Šalia (žr. nuotraukose viršuje), vėl tokiu principu kaip anksčiau, išilgai dėkite likusius kopūstus, kalakutieną ir sūrį.Paimkite tešlą iš kitos pusės ir ja uždenkite abi dalis su įdaru ir tešlos kraštelį užkiškite už apačios. Pailgą tešlos vyniotinį aštriu peiliu supjaustykite į 10 dalių. Pjaudami prilaikykite tešlą, stenkitės, kad neiškristų įdaras.Bandeles, geriausia su plačia mentele, prilaikant iš apačios, perkelkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Uždenkite ir leiskite pabūti kambario temperatūroje 1.30 – 2 val. Prieš kepimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros, kepimo režimas viršus – apačia.
Kiaušinio trynį lengvai išplakite su pienu. Mišiniu aptepkite bandeles, pabarstykite sezamo sėklomis ir druskos dribsniais.
Kepkite bandeles apie 25 min., kol gražiai apskrus.