Dubenyje sumaišykite raugą su vandeniu, sudėkite miltus. Išmaišykite iki vientisumo, uždenkite ir palikite 30 minučių.
Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir palikite kambario temperatūroje.
Po pusvalandžio į tešlą dėkite druską, medų ir mieles. Minkykite nedideliu greičiu kelias minutes, kol produktai susijungs.
Minkant didesniu greičiu, pamažu, po gabaliuką dėkite sviestą. Šis etapas turėtų trukti 6 – 8 minutes. Jei sviestą sudėsite greičiau, paminkykite tešlą, kad atitiktų nurodytą trukmę. Tešla bus elastinga ir gana lipni.
Uždenkite dubenį ir palikite šiltoje vietoje pakilti 1 – 1,5 val.
Kepimo formą, kurioje kepsite duoną, ištepkite riebalais. Naudoju 30×11 cm dydžio kepimo formą.
Tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus ir formuokite pailgą kepaliuką. Ši tešla lips prie rankų, bet stenkitės miltų nepridėti daugiau nei reikia suformavimui.Formuoti galima tokiu būdu: išverstą tešlą paplokštinti, vieną kraštą lenkti link vidurio, kitą kraštą dėti ant viršaus. Tuomet suvynioti ritinį, kuris būtų panašaus dydžio į kepimo formą. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti apie valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo režimas: viršus – apačia.Kepaliuką patepkite pienu. Kepkite 40 – 45 minutes, kol gražiai apskrus.Ištraukite iš orkaitės, 10 minučių leiskite pabūti kepimo formoje. Išimkite ir leiskite atvėsti.