2valg. š.skrudintų sezamų aliejaus(keiskite kokybišku alyvuogių aliejumi, jei neturite)
1valg. š.sojos padažo
3valg. š.citrinos sulčių
1 valg. š.ryžių vyno padažo „Rice Mirin“
3 cmdydžioimbiero gabaliukas, sutarkuotas
1arb. š.česnako granulių(arba 1 skiltelė česnako)
90gšviesi sojų ir ryžių miso pasta (Sweet White Miso)(tinka ir raudona miso pasta)
1valg. š.skysto medaus
žiupsnispipirų
Apibarstyti:
kelių šaukštų sezamų sėklų (nebūtina)
Padažas mirkymui:
4valg. š.sojos padažo
2valg. š.aštraus padažo, pvz.: „Sweet Chili Sauce“
2valg. š.tiršto slyvų padažo
1valg. š.baltojo vyno acto
1 arb. š.smulkintos šviežios kalendros
Gamybos eiga.
Marinavimas.
Vidurines sparnelių dalis įtrinkite skrudintų sezamų aliejumi ir palikite 30 min.
Iš miso pastos, skysto medaus, sojos, citrinos sulčių, pipirų, imbiero, česnako, „Mirin“ padažo sumaišykite marinatą ir jį gerai įmasažuokite į vištieną. Uždenkite ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas, o galima ir per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo režimas: viršus – apačia.
Vištieną išdėliokite ant silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ištiestos skardos. Imdami iš marinato, stenkitės, kad nebūtų jo pertekliaus, nes kepant gali pradėti svilti. Apibarstykite sezamų sėklomis iš vienos pusės, kuri į jus žiūri.Kepkite 15 minučių.
Įjunkite grilio funkciją. Kepkite 4 – 5 min. iš vienos pusės, kol gražiai (arba tiek, kiek norite) apskrus, apverskite, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite dar 4 – 5 minutes.Jei orkaitėje grilio funkcijos nėra, padidinkite temperatūrą iki 250 laipsnių ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Stebėkite, kad neapdegtų.
Padažas mirkymui,
Sumaišykite visus ingredientus ir patiekite viename arba atskiruose indeliuose.