Go Back

Vištienos sparneliai su miso

Ingredientai.

Vištienos sparneliams:

  • 550 g vištų sparnelių vidurinių dalių (tinka vištienos peteliai)
  • 2 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus (keiskite kokybišku alyvuogių aliejumi, jei neturite)
  • 1 valg. š. sojos padažo
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. ryžių vyno padažo „Rice Mirin“
  • 3 cm dydžio imbiero gabaliukas, sutarkuotas
  • 1 arb. š. česnako granulių (arba 1 skiltelė česnako)
  • 90 g šviesi sojų ir ryžių miso pasta (Sweet White Miso) (tinka ir raudona miso pasta)
  • 1 valg. š. skysto medaus
  • žiupsnis pipirų

Apibarstyti:

  • kelių šaukštų sezamų sėklų (nebūtina)

Padažas mirkymui:

  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 2 valg. š. aštraus padažo, pvz.: „Sweet Chili Sauce“
  • 2 valg. š. tiršto slyvų padažo
  • 1 valg. š. baltojo vyno acto
  • 1 arb. š. smulkintos šviežios kalendros

Gamybos eiga.

Marinavimas.

  • Vidurines sparnelių dalis įtrinkite skrudintų sezamų aliejumi ir palikite 30 min.
  • Iš miso pastos, skysto medaus, sojos, citrinos sulčių, pipirų, imbiero, česnako, „Mirin“ padažo sumaišykite marinatą ir jį gerai įmasažuokite į vištieną. Uždenkite ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas, o galima ir per naktį.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo režimas: viršus – apačia.
  • Vištieną išdėliokite ant silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ištiestos skardos. Imdami iš marinato, stenkitės, kad nebūtų jo pertekliaus, nes kepant gali pradėti svilti. Apibarstykite sezamų sėklomis iš vienos pusės, kuri į jus žiūri.
    Kepkite 15 minučių.
  • Įjunkite grilio funkciją. Kepkite 4 – 5 min. iš vienos pusės, kol gražiai (arba tiek, kiek norite) apskrus, apverskite, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite dar 4 – 5 minutes.
    Jei orkaitėje grilio funkcijos nėra, padidinkite temperatūrą iki 250 laipsnių ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
    Stebėkite, kad neapdegtų.

Padažas mirkymui,

  • Sumaišykite visus ingredientus ir patiekite viename arba atskiruose indeliuose.