Go Back

Labai gražus pyragas su grietinėlės ir jogurto kremu bei braškėmis

Ingredientai.

Biskvitams (2x20 cm skersmens):

  • 200 g sviesto (būtinai – kambario temperatūros)
  • 125 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 5 g vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 200 g riebios grietinėlės
  • 200 g graikiško jogurto (turi būti tirštas)
  • 25 g cukraus pudros
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 5 g grietinėlės standiklio

Pyrago konstravimui:

  • 100 g uogienės (braškių arba kitos)
  • apie 270 g šviežių braškių

Gamybos eiga.

Biskvitų gamyba.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros (kepimo režimas: viršus – apačia).
  • Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, kol taps vientisa, puri masė. Užtruks apie 4 – 5 minutes.
  • Muškite kiaušinį ir plakite, kol susimaišys su sviesto ir cukraus mase. Tokiu būdu įmuškite ir likusius kiaušinius.
  • Įpilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  • Į atskirą dubenuką persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
  • Maišydami tešlą palaipsniui suberkite miltus. Maišykite tik tol, kol masė taps vientisa.
  • Tešlą dalinkite į dvi dalis. Vieną dalį pilkite į kepimo formą, išlyginkite, kad tešla pasiskirstytų vienodai, taip išvengsite pyrago nelygumų.
    Biskvitus kepu 20 cm skersmens silikoninėje kepimo formoje. Naudojant ne silikoninę kepimo formą, ištepkite ją riebalais.
    Kepimo laikas 20 – 25 minutės – stebėkite, kai gražiai paruduoja.
  • Iškepusius biskvitus atvėsinkite, geriausia – bent kelias valandas.
    Jeigu biskvitus kepate iš anksto, susukite kiekvieną į maistinę plėvelę arba foliją ir laikykite šaldytuve iki sutepimo.

Kremo gamyba.

  • Grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo.
    Plakite dideliu greičiu, o kai pradeda tirštėti – stebėkite grietinėlės konsistenciją. Pasistenkite plakimą baigti tuomet, kai grietinėlė tampa standi, bet dar neatsirado nedidelių, į varškę panašių dalelių – išplakta grietinėlė laiko formą ir yra glotni, o ne „varškinės“ tekstūros.
  • Kai grietinėlės standumas atrodo tinkamas, įpilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  • Sudėkite jogurtą ir paplakite, kol masės susimaišys.
  • Pačioje pabaigoje dėkite grietinėlės standiklį, jeigu jį naudojate ir gerai išmaišykite, kad pasiskirstytų.
  • Jeigu turite laiko iki pyrago konstravimo, kremą palaikykite šaldytuve. Galima kremą pasiruošti iš vakaro ir ryte sukonstruoti pyragą.

Pyrago konstravimas.

  • Abu biskvitus ištepkite uogiene, užtenka padengti plonu jos sluoksniu.
  • Braškes supjaustykite išilgais, ne storais gabalėliais.
  • Dekoruokite pirmąjį biskvitą. Kremą įdėkite į konditerinį švirkštą arba tepkite naudodami mentelę. Man patinka pažaisti – daryti gražius kremo vingius, bet tai nėra būtina, nes uždėjus braškes, dalis vingių pradingsta.
  • Paskirstę apie pusę kremo ant pirmojo biskvito, sudėkite supjaustytus braškių gabalėlius. Nepamirškite, kad ant viršaus dėsite antrąjį biskvitą, todėl stenkitės uogas paskleisti tolygiu sluoksniu.
  • Dėkite ant antrojo biskvito kremą, braškes. Tuomet jį užkelkite ant pirmojo biskvito.
  • Jeigu pyragą valgysite vėliau, dėkite jį į šaldytuvą, kad kremas pastingtų. Arba ragaukite iškart – juk šiek tiek pabėgęs kremas skoniui netrukdo!