Go Back

Lėtai kepta plėšyta miso kiauliena

Ingredientai.

Kiaulienos:

  • 1,5 kg kiaulienos mentės

Mišinys mėsai įtrinti:

  • 70 g druskos
  • 85 g cukraus

Mėsai apkepti keptuvėje:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Marinatas kepimui:

  • 700 ml sultinio (daržovių ar mėsos)
  • 2 valg. š. sojos padažo
  • 1 citrinos sulčių ir nutarkuota žievelės
  • 3 cm šviežio imbiero, susmulkinto
  • 4 skilt. česnako, susmulkinų
  • 60 g tamsios miso pastos (naudojau sojų ir rudųjų ryžių – brown rice miso)
  • 90 g šviesios miso pastos (naudojau sojų ir ryžių – sweet white miso)

Gamybos eiga.

Įtrinkite kiaulieną ir palikite šaldytuve nuo 4 iki 24 val.

  • Sumaišykite druską ir cukrų. Jų mišinį tapšnodami pirštais paskirstykite per visą kiaulienos mentę, stipriai įtrinti nereikia. Įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent 4 val. Mėsa išleis sultis, todėl dėkite ją į gilesnį indą.

Likus 30 minučių iki kepimo, išimkite mėsą iš šaldytvuto.

  • Iš šaldytuvo išimkite kiaulieną, nupilkite skystį, jei jo atsirado. Servetėle nuvalykite druskos ir cukraus likučius.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros (kepimo režimas: viršus – apačia).

Pasiruoškite marinatą.

  • Į puodą sudėkite marinato ingredientus: sultinį, imbierą, česnaką, sojos padažą, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę. Puodą statykite ant viryklės ir ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitinkite, kol pradės burbuliuoti.
  • Į dubenuką sudėkite miso pastas. Įpilkite šiek tiek užvirusio marinato ir išmaišykite iki vientisumo. Tuomet supilkite į puodą ir dar truputį pakaitinkite.

Apkepkite keptuvėje.

  • Ant didelės kaitros Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Dėkite kiaulieną į keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite 1 minutę. Apverskite ir kepkite dar minutę. Dėkite kiaulieną į indą, kuriame kepsite orkaitėje.

Kepkite 5 val.

  • Mėsą užpilkite marinatu, uždenkite indą dangčiu arba folija ir dėkite į orkaitę.
  • Kepkite 2,5 val.
  • Tada nuimkite dangtį ir kepkite dar 2,5 val. Jei marinatas mėsos nedengia, kartas nuo karto palaistykite išlindusią mėsos viršūnę marinatu.
  • Iškepusią mėsą dėkite į gilią lėkštę ar kitokį indą ir suplėšykite naudodami dvi šakutes.
    Galima patiekti iš kartu su ryžiais ar kitomis kruopomis bei daržovėmis arba naudoti vėliau. Jei naudosite vėliau, atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite šaldytuve iki naudojimo.