Supilkite aliejų į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasieks 180 – 182 laipsnių temperatūrą.
Kabinkite tešlą šaukšteliu (tinka normalaus dydžio arbatinis šaukštelis, mažas ledų šaukštas, nedidelis matavimo šaukštelis ar pan.), prilaikykite kitu šaukšteliu ir jo pagalba nustumkite į verdantį aliejų. Vienu metu virkite 7 – 8 spurgas.
Spurgas virkite apie 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus. Virimo laikui įpusėjus, spurgas, jei reikia, apverskite – maniškės puode vartosi pačios. Stebėkite, kurios ruduoja smarkiau ir apversti.
Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Prieš dėdami kitą spurgyčių partiją, leiskite aliejui kelias minutes pavirti, kad vėl pasiektų reikiamą temperatūrą. Jei aliejus bus per mažai įkaitęs, spurgos prisigers aliejaus.
Spurgytes galite apibarstyti cukraus pudrą ir / arba pasiruošti apelsino sirupą mirkymui.