Sumuštinis su rūkyta skumbre, agurku ir saulėgrąžomis
Porcijų skaičius: 2 žmonėms
Skumbrės užtepui:
- apie 180 g karšto rūkymo skumbrės
- 1 valg. š. majonezo
- 3 valg. š. natūralaus jogurto
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- žiupsnelis pipirų
Agurkų sluoksniui:
- 2 nedidelių agurkų (trumpavaisių)
- 2 valg. š. balto vyno acto
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. rudo cukraus
- 0,5 arb. š. džiovintos kalendros (nedėkite, jei nemėgstate)
Papuošimui (bet taip pat ir skonio sustiprinimui):
- Saujelė kalendros ar petražolių
Mėgstamos duonos (šiam sumuštiniui rekomenduoju kvietinę duoną).
*2 kiaušinių, virtų be lukšto.
- *Nebūtina, pabandykite ir su kiaušiniais, ir be jų.
Skumbrės užtepas:
Skumbrę susmulinkite ir kiek įmanoma išrinkite ne tik stambias, bet ir smulkias ašakas.
Smulkintą skumbrę sumaišykite su kitais priedais.