Go Back

Sumuštinis su rūkyta skumbre, agurku ir saulėgrąžomis

Porcijų skaičius: 2 žmonėms

Ingredientai.

Skumbrės užtepui:

  • apie 180 g karšto rūkymo skumbrės
  • 1 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis pipirų

Agurkų sluoksniui:

  • 2 nedidelių agurkų (trumpavaisių)
  • 2 valg. š. balto vyno acto
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. rudo cukraus
  • 0,5 arb. š. džiovintos kalendros (nedėkite, jei nemėgstate)

Saulėgrąžos:

  • 25 g saulėgrąžų

Papuošimui (bet taip pat ir skonio sustiprinimui):

  • Saujelė kalendros ar petražolių

Mėgstamos duonos (šiam sumuštiniui rekomenduoju kvietinę duoną).

    *2 kiaušinių, virtų be lukšto.

    • *Nebūtina, pabandykite ir su kiaušiniais, ir be jų.

    Gamybos eiga.

    Agurkai:

    • Agurkus supjaustykite išilgai, plonais sluoksniais.
    • Iš balto vyno acto, druskos, cukraus, kalendros sumaišykite marinatą ir užpilkite juo agurkus. Palikite bent 20 – 30 minučių pasimarinuoti. Prieš dedant ant sumuštinio, skystį nupilkite.
      Marinavimą galite ir praleisti, esu naudojusi ir šviežius agurkus. Marinavimas suteikia daugiau skonio ir papildomą akcentą patiekalui.

    Skumbrės užtepas:

    • Skumbrę susmulinkite ir kiek įmanoma išrinkite ne tik stambias, bet ir smulkias ašakas.
    • Smulkintą skumbrę sumaišykite su kitais priedais.

    Saulėgrąžos:

    • Sausoje keptuvėje pakepinkite, kol gražiai apskrus. Dalį saulėgrąžų galima pasmulkinti, jei norisi.

    Konstruokite sumuštinį:

    • Duonos riekeles paskrudinkite keptuvėje, orkaitėje ar skrudintuve.
    • Ant duonos riekės tepkite skumbrės užtepą, dėkite agurkus, berkite saulėgrąžas ir žoleles.
      Jeigu tiekiate su be lukšto virtu kiaušiniu, jį dėkite ant agurkų sluoksnio, o tada berkite sėklas ir žoleles. Kaip ruošti kiaušinius be lukšto, rasite šiame recepte.