Ruginė duona su sėklomis
- Recepte nurodytą tešlos kiekį paskirstau į dvi pailgas kepimo formas, vienos dydis: plotis 10 cm, ilgis 23,5 cm, aukštis 6,5 cm. Vieno kepaliuko svoris gaunasi apie 810 – 815 g.- Jei norite iškepti tik vieną kepaliuką, ingredientų kiekius dalinkite per pusę.- Kokio dydžio kepimo formoje kepsite nėra taip svarbu, tačiau pagal jį gali tekti pakoreguoti kepimo laiką.- Jei naudosite ne silikonines kepimo formas, įtieskite kepimo popierių.
Porcijų skaičius: 2 kepaliukai
Duonos tešlai:
- 500 g viso grūdo ruginių miltų
- 135 g stambių avižinių dribsnių
- 45 g cukraus
- 8 g druskos
- 50 g kviečių sėlėnų
- 18 g linų sėmenų
- 18 g kmynų
- 85 g saulėgrąžų
- 50 g moliūgų sėklų
- 170 g ruginio raugo
- 720 g vandens
Pabarstymui ir patepimui:
- 2 arb. š. sėklų ar kmynų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kepimo režimas viršus – apačia).
Duonos kepaliukus galite pabarstyti mėgstamomis sėklomis ar kmynais.
Kepkite 1 valandą.
Iškepusią duoną plonai patepkite alyvuogių aliejumi. Leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.