Go Back
Spausdinti receptą
4.34 from 3 votes

Ruginė duona su sėklomis

- Recepte nurodytą tešlos kiekį paskirstau į dvi pailgas kepimo formas, vienos dydis: plotis 10 cm, ilgis 23,5 cm, aukštis 6,5 cm. Vieno kepaliuko svoris gaunasi apie 810 – 815 g.
- Jei norite iškepti tik vieną kepaliuką, ingredientų kiekius dalinkite per pusę.
- Kokio dydžio kepimo formoje kepsite nėra taip svarbu, tačiau pagal jį gali tekti pakoreguoti kepimo laiką.
- Jei naudosite ne silikonines kepimo formas, įtieskite kepimo popierių.
Porcijų skaičius: 2 kepaliukai

Ingredientai.

Duonos tešlai:

  • 500 g viso grūdo ruginių miltų
  • 135 g stambių avižinių dribsnių
  • 45 g cukraus
  • 8 g druskos
  • 50 g kviečių sėlėnų
  • 18 g linų sėmenų
  • 18 g kmynų
  • 85 g saulėgrąžų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 170 g ruginio raugo
  • 720 g vandens

Pabarstymui ir patepimui:

  • 2 arb. š. sėklų ar kmynų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Gamybos eiga.

Tešlos paruošimas:

  • Dubenyje sumaišykite raugą su vandeniu. Dėkite visus sausus ingredientus ir šaukštu maišykite, kol tešla taps vientisa. Tešla bus labai tiršta.
  • Tešlą dėkite į kepimo formas*, šaukštu masę paspauskite ir išlyginkite paviršių.
    *Jei naudojate ne silikonines kepimo formas, į vidų įtieskite kepimo popierių ir ant jo paskirstykite tešlą.
    Kepimo formas uždenkite. Patogu uždėti maišelį, suformuojant tokią kepurę, kad maišelis neliestų tešlos paviršiaus. Jeigu kepimo forma gilesnė, galima uždengti maistine plėvele. Palikite kambario temperatūroje 8 – 10 val.

Kepimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kepimo režimas viršus – apačia).
  • Duonos kepaliukus galite pabarstyti mėgstamomis sėklomis ar kmynais.
  • Kepkite 1 valandą.
  • Iškepusią duoną plonai patepkite alyvuogių aliejumi. Leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.