Go Back

Plėšyta vištiena barbekiu padaže

Minkšta ir sultinga plėšyta vištiena barbekiu padaže, kurią galima naudoti picoms, tortilijoms, bao, mėsainiams ir dar kur tik sugalvosite.

Ingredientai.

  • 900 g vištienos šlaunelių mėsos

Barbekiu padažui:

  • 400 ml pomidorų tyrės
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • 80 ml obuolių acto
  • 2 valg. š. Vorčesterio padažo
  • 2 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1 arb. š. saldžios paprikos miltelių
  • 2 arb. š. česnako granulių
  • 0,5 arb. š. pipirų

Gamybos eiga.

  • Supjaustykite vištienos šlaunelių mėsą stambiais gabaliukais.
  • Mėsą dėkite į puodą. Sudėkite visus padažo ingredientus ir išmaišykite.
  • Įjunkite kaitlentę ir palaukite, kol pradės virti.
  • Sumažinkite kaitrą, kad šiek tiek kunkuliuotų, pridenkite dangčiu, bet visiškai puodo neuždarykite.
  • Palikite kunkuliuoti 45 – 50 minučių. Kartas nuo karto galite pamaišyti – to daryti nėra būtina, bet tuomet pasklinda labai gardus aromatas, tad aš tiesiog neatsispiriu „patikrinti“, ar viskas gerai.
  • Nukelkite puodą nuo kaitros ir pasiruoškite mikserį. Maišykite vištieną nedideliu greičiu (jeigu užstatysite didelį, labai taškysis) kelias minutes, kol vištienos gabaliukai atsiskirs ir pamatysite puode plėšytą vištieną.
  • Jeigu turite virtuvinį kombainą su šluotele maišymui, mėsą sudėkite į kombainą. Užstatykite nedidelį greitį ir palikite kelioms minutėms.
  • Paragaukite. Jeigu trūksta druskos, galite įdėti, kol vištiena dar šilta.
  • Naudokite iš karto arba perdėkite į indelį su dangčiu, palaukite, kol atvės ir palikite šaldytuve iki tol, kol prireiks.