Du tešlos gaminimo būdai. 1. Tešla pradedama ruošti iš vakaro, vafliai kepami ryte. Naudojamas raugas iš šaldytuvo.2. Tešla užamišoma ir vafliai kepami iškart. Naudojamas prieš 8–10 val. pamaitintas raugas.
Raktažodžiai: raugo vafliai, vafliai, vafliai su raugu
Porcijų skaičius: 8vafliai
Ingredientai.
130graugo
45gsviesto
285gpasukų
2kiaušiniai
3valg. š.cukraus
¼arb. š.druskos
200gmiltų(150 g speltos miltų ir 50 g kvietinių miltų)
1arb. š.kepimo miltelių
Gamybos eiga.
I būdas: naudojant aktyvų (pamaitintą) raugą.
Sviestą išlydykite ir atvėsinkite.
Kiaušinius lengvai išplakite, supilkite cukrų ir dar šiek tiek paplakite.
Raugą sumaišykite su pasukomis, išplaktais kiaušiniais ir atvėsusiu sviestu.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska.
Į skystą masę palengva įmaišykite miltų mišinį.
Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti bent 20 minučių ar daugiau.
Kepkite įkaitintoje belgiškų vaflių kepyklėje. Atvėsinkite ant grotelių – taip vafliai nesudrėks.
II būdas: naudojant nemaitintą raugą (prieš tai laikytą šaldytuve).
Iš vakaro:
Nemaitintą raugą sumaišykite su pasukomis, cukrumi ir miltais iki vientisumo. Indą uždenkite ir palikite per naktį kambario temperatūroje.
Ryte:
Sviestą išlydykite ir atvėsinkite.
Lengvai išplakite kiaušinius.
Į raugo tešlą įmaišykite kiaušinius, sviestą, druską ir kepimo miltelius.
Kepkite įkaitintoje belgiškų vaflių kepyklėje. Atvėsinkite ant grotelių – taip vafliai nesudrėks.