Go Back

Kalakutienos kukuliai su rikotos sūriu

Orkaitėje kepti kalakutienos kukuliai su kietuoju ir rikotos sūriu bei prieskoninėmis žolelėmis. Švelnaus skonio, nesausi, minkšti, gardžiai kvepiantys ir labai skanūs kukuliai.
Pasiruošimo laikas15 mins
Gaminimo laikas58 mins
Poilsis šaldytuve30 mins
Visas laikas1 hr 23 mins
Raktažodžiai: Komforto maistas, Mėsa, Mėsos kukuliai
Porcijų skaičius: 20 kukulių

Ingredientai.

Mėsos kukuliai:

  • 500 g maltos kalakutienos
  • 1 kiaušinis
  • 30 g „panko“ džiūvėsėlių
  • 150 g rikotos sūrio
  • 80 g kietojo sūrio („Pecorino“ ar kito)
  • 5 g šviežio baziliko
  • 10 g šviežių petražolių (ir šiek tiek patiekimui)
  • 1 arb. š. česnako granulių
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,25 arb. š. pipirų

Pomidorų padažas:

  • 2 stikl. (2 x 237 ml) pomidorų pastos
  • 2 valg. š. Vorčesterio padažo
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. rudo cukraus
  • po 1 arb. š. džiovintų petražolių ir baziliko (nebūtina)

Gamybos eiga.

  • Kietąjį sūrį sutarkuokite ir 50 g atsidėkite – juo pabarstysite kukulius, kai maudysis pomidorų padaže.
  • Kiaušinį lengvai išplakite.
  • Prieskonines žoleles susmulkinkite.
  • Kalakutieną sumaišykite su kiaušiniu, rikotos ir tarkuotu kietuoju sūriais, džiūvėsėliais ir prieskoniais: baziliku ir petražolėmis, druska, pipirais, česnako granulėmis.
  • Kabinkite šaukštu mėsos masę ir dėkite ant sviestiniu popieriumi iškloto padėklo ar lėkštės. Tuomet rankomis suformuokite kukulius. Iš nurodyto kiekio išeina apie 20 kukulių.
  • Prieš kepimą bent 30 minučių įdėkite kukulius į šaldytuvą sutvirtėti.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – viršus apačia.
  • Kukulius su tuo pačiu sviestiniu popieriumi perdėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 18 minučių.
  • Kol kukuliai kepa, pasiruoškite kepimo formą. Joje sumaišykite pomidorų pastą (naminę ar pirktinę, kokią mėgstate) su 2 valg. š. Vorčesterio padažo, druska ir cukrumi bei prieskoniais.
  • Praėjus kepimo laikui, kukulius ištraukite iš orkaitės ir perdėkite į kepimo formą su pomidorų padažu.
  • Kepkite 30 minučių, tuomet apibarstykite likusiu tarkuotu kietuoju sūriu ir dėkite į orkaitę dar 10 minučių.