Kietąjį sūrį sutarkuokite ir 50 g atsidėkite – juo pabarstysite kukulius, kai maudysis pomidorų padaže.
Kiaušinį lengvai išplakite.
Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Kalakutieną sumaišykite su kiaušiniu, rikotos ir tarkuotu kietuoju sūriais, džiūvėsėliais ir prieskoniais: baziliku ir petražolėmis, druska, pipirais, česnako granulėmis.
Kabinkite šaukštu mėsos masę ir dėkite ant sviestiniu popieriumi iškloto padėklo ar lėkštės. Tuomet rankomis suformuokite kukulius. Iš nurodyto kiekio išeina apie 20 kukulių.
Prieš kepimą bent 30 minučių įdėkite kukulius į šaldytuvą sutvirtėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – viršus apačia.
Kukulius su tuo pačiu sviestiniu popieriumi perdėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 18 minučių.
Kol kukuliai kepa, pasiruoškite kepimo formą. Joje sumaišykite pomidorų pastą (naminę ar pirktinę, kokią mėgstate) su 2 valg. š. Vorčesterio padažo, druska ir cukrumi bei prieskoniais.
Praėjus kepimo laikui, kukulius ištraukite iš orkaitės ir perdėkite į kepimo formą su pomidorų padažu.
Kepkite 30 minučių, tuomet apibarstykite likusiu tarkuotu kietuoju sūriu ir dėkite į orkaitę dar 10 minučių.