Go Back

Kiniški salotų laiveliai

Ingredientai.

Laiveliams:

  • 16 vnt. mini romaninės salotos lapų
  • 450 g maltos jautienos
  • 1 didelė morka
  • 150 g pievagrybių
  • 120 g anakardžių
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • 20 g šviežios kalendros ar kitų mėgstamų žolelių

Padažui:

  • 1/2 apelsino sulčių
  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 3 valg. š. austrių padažo
  • 2 valg. š. ryžių acto
  • 1 arb. š. žemės riešutų sviesto
  • 1 valg. š. „Sriracha“ padažo
  • 10 g imbiero šaknies
  • 1 valg. š. klevų sirupo (keiskite medumi ar agavų sirupu)
  • 1 arb. š. česnako granulių (arba nedidelė skiltelė česnako)
  • 2 arb. š. tapijokos miltų (arba krakmolo)

Puošimui (nebūtina):

  • 1 trumpavaisio agurko
  • 4–5 nedidelių ridikėlių

Gamybos eiga.

  • Sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite anakardžius, kol lengvai apskrus. Atidėkite į šalį ir kai atvės, pasmulkinkite grūstuvėje arba peiliu. Truputį riešutų atsidėkite, jais apibarstysite jau paruoštus laivelius, o didesnę riešutų dalį įdėsite į mėsos ir daržovių masę.
  • Keptuvė jau įkaitusi po riešutų kepimo, tad įpilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite maltą mėsą. Karts nuo karto pamaišydami kepkite 4 – 5 minutes.
  • Morkas supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Šiek tiek morkų atsidėkite, jas uždėsite ant paruoštų suktinukų.
  • Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Padažui sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite imbierą ir sumaišykite su visais likusiais ingredientais, išskyrus tapijokos miltus. 4 valg. š. padažo atsidėkite į mažesnį indelį ir iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų, sumaišykite su tapijokos miltais.
  • Į keptuvę su malta mėsa dėkite morkas ir pievagrybius, pakepkite kelias minutes, vis pamaišydami.
  • Į keptuvę pilkite didesnę padažo dalį, kurioje nėra tapijokos miltų. Suberkite anakardžius. Pamaišydami kepkite 3 – 4 minutes, tuomet supilkite padažą su tapijokos miltais, dar minutę kitą leiskite susimaišyti visiems ingredientams. Po kelių minučių masė turi sutirštėti, nukelkite keptuvę nuo viryklės.
  • Jeigu naudosite agurkus ir ridikėlius, juos supjaustykite norimais gabaliukais. Susmulkinkite žoleles.
  • Atskirkite romaninių salotų lapelius ir kruopščiai nuplaukite bei nusausinkite.

Formuokite laivelius:

  • Į salotos lapus dėkite po kelis šaukštus mėsos ir daržovių įdaro, kiekį derinkite prie lapelio dydžio. Laivelius valgysite rankomis, tad svarbu nepridėti per daug, nes įdaras byrės į šalis. Ant įdaro dėkite po kelis gabalėlius agurkų, ridikėlių, apibarstykite riešutais ir kalendra.