Go Back

Veganiška kokosinė panakota

Porcijų skaičius: 4 asmenims

Ingredientai.

  • 1 skardinė kokosų pieno (~ 400 ml)
  • 3–4 valg. š. medaus
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. agaro (agar agar)

Gamybos eiga.

  • Puode sumaišykite visus ingredientus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasirodys nedideli burbuliukai. Svarbu neleisti užvirti. Nuolat maišant kaitinkite dar 4 minutes.
  • Panakotą supilkite į pasirinktą indą: silikoninę keksiukų formą, atskirus stiklinius, keramikinius indelius. Iš šios normos išeina 6–7 panakotos porcijos, priklausomai nuo indelių dydžio. 
  • Panakota sustingsta per kelias valandas, tačiau galima gaminti iš vakaro.

P.S.

Mango tyrė: nulupkite ir gabalėliais supjaustykite vieną mangą. Gabalėlių dydis neturi reikšmės. Mangą sudėkite į nedidelį puodą, įpilkite pusės apelsino sultis ir kaitinkite 5 – 7 min. Paragaukite, jeigu trūksta saldumo, įdėkite šiek tiek medaus ar agavų sirupo. sutrinkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos ir atvėsinkite.