1vnt.apelsino sultys(keiskite keliais šaukštais vandens)
2valg. š.medaus
2valg. š.čija sėklų
1arb. š.cinamono
0,5arb. š.kardamono
Gamybos eiga.
Į puodą dėkite vyšnias, apelsino sultis ir medų.
Masei užvirus sumažinkite ugnį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite apie 20 min. Jei nenaudojate apelsino ir įpylėte kelis šaukštus vandens, kaitinkite trumpiau. Dalis skysčio turi nugaruoti, kad masė nebūtų labai skysta.
Kai konsistencija tenkina, galima šiek tiek sutrinti blenderiu, bet nepatarčiau daryti visiškai „smooth“ konsistencijos – man skaniau, kai jaučiasi vyšnių gabaliukai.
Dėkite prieskonius ir čija sėklas, nuimkite puodą nuo kaitlentės, išmaišykite, uždenkite ir palikite 15 min.
P.S.
Vietoje vyšnių galima naudoti kitas mėgstamas uogas. Jos gali būti ne tik šaldytos, bet ir šviežios. Tinka ir vaisiai: mangai, nektarinai ir pan.