Paruoškite jogurtą: dubenėlyje ar inde, iš kurio valgysite patiekalą, sumaišykite jogurtą su česnaku (jei šviežias, jį susmulkinkite) bei druska. Palikite kambario temperatūroje, kol paruošite kiaušinius.
Vidutinio dydžio ar didesniame puode užvirkite vandenį. Pasiruoškite nedidelį sietelį ir dubenėlį, 2 mažus puodelius arba stiklines ir kiaurasamtį.
Kol vanduo verda, į kitą nedidelį puodą įdėkite sviesto, netoliese turėkite aliejų ir rūkytą papriką. Kaitlentės dar nejunkite.
Kai puode kiaušiniams virti vanduo pradeda kunkuliuoti, vieną kiaušinį įmuškite į sietelį, palaikykite apie 30 sekundžių, kol nuvarva dalis skysčio (vandeninga kiaušinio dalis), tada iš sietelio atsargiai kiaušinį įleiskite į puodelį ar stiklinę. Tą patį padarykite su kitu kiaušiniu.
Ant kiaušinio baltymo užpilkite 1 arb. š. citrinos sulčių. Rūgštis padeda susiformuoti tvirtesniam baltymui ir stipriau apsukti trynį.
Kai vanduo užverda, nukelkite nuo kaitros ir stebėkite, kada nustoja kunkuliuoti, tada vienu metu įleiskite abu puodeliuose esančius kiaušinius, stenkitės, kad jie atsidurtų toliau vienas nuo kito, nors net jei susiglaus, nieko blogo nenutiks. Uždenkite puodą.
Laikykite kiaušinius puode nuo 3 iki 4 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Kai kiaušinių konsistencija tenkina, išgriebkite juos kiaurasamčiu ir dėkite ant popieriniu rankšluoščiu išklotos lėkštės.
Laukiant, kol kiaušinis išvirs, įjunkite mažesnį puodą su sviestu. Leiskite sviestui išsilydyti ir truputį pakaitinkite, kol pradės šiek tiek ruduoti, tačiau stebėkite ir neleiskite pradėti svilti. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite aliejų ir paprikos miltelius. Išmaišykite ir padėkite į šoną.
Konstruokite patiekalą: į jogurto patalus dėkite abu kiaušinius, labiau į centrą. Apipilkite sviesto ir aliejaus mišiniu, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.