Greitai pagaminamas, nesudėtingas desertas, kuriam nereikia ilgai kepti ar plakti. Jeigu anksčiau tokie žodžiai renkantis desertą manęs nebūtų suvilioję, šiuo gyvenimo etapu tai – kaip tik ko reikia.
Negaliu sakyti, kad neturiu laiko gaminti, bet jo turiu kur kas mažiau, nes renkuosi daugiau būti savo naujame gyvenimo etape (gerai, jau ne tokiame naujame – rugsėjį mano dukrai sukako du su puse metų). Patiekalai, kuriuos dabar gaminu, yra kasdieniai – skirti maitinti augančią toddlerę, o desertus renkuosi rečiau. Ir tada visada galvoju: kiek užtruksiu?


Šis rudeniškas obuolių ir sūdytos karamelės sluoksniuotis tuo ir žavus – jį paruošiau greičiau nei per pusvalandį. Rezultatas – labai skanus desertas, kuriame susijungia rūgštūs obuoliai, saldi karamelė ir traškūs sausainiai.

Obuoliai čia tikrai labai svarbūs: rinkitės kuo rūgštesnius, o jeigu naudosite saldesnius – cukraus nebedėkite. Sausainius galima naudoti kokius tik norisi, tik rekomenduoju jų per daug nesmulkinti, kad liktų didesnių gabaliukų traškumui.

Ir, žinoma, sūdyta karamelė – šio recepto žvaigždė. Jei anksčiau būčiau viską gaminusi pati, net ir sūrią karamelę, tai dabar mielai renkuosi patikrintą ir kokybišką „Lai sąla“ sūdytą karamelę. „Lai sąla“ man yra tie produktai, kuriuos pati naudoju namuose ir net renkuosi dovanoms – nes žinau, kad jais galima pasitikėti.
Labai kviečiu išbandyti ir pasisaldinti šį rudenį!

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su „Lai sąla“, reklama
Sluoksniuotas obuolių ir sūdytos karamėlės desertas
Ingredientai.
Gamybos eiga.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius, cukrų ir cinamoną, trumpai patroškinkite, kol suminkštės, bet forma išliks. Atvėsinkite.
- Sausainius sutrupinkite nedideliais gabaliukais (nebūtina iki miltų – geriau palikti trupinių traškumui).
- Grietinėlę išplakite iki standumo.
- Stiklinėse sluoksniuokite: trupinti sausainiai, obuoliai, šaukštelis sūrios karamelės, plakta grietinėlė. Kartokite sluoksnius dar kartą, kol paruošite visus keturis desertus.
- Viršų pagardinkite dar trupučiu karamelės, galite užbarstyti šiek tiek sausainių trupinių ar riešutus.
- Desertą patiekite atšaldytą, tuomet kiekvienas sluoksnis atsiskleidžia geriausiai – traškumas, gaiva, kremiškumas ir sūrios karamelės akcentas. Puikiai tinka ruošti iš vakaro ir mėgautis kitą dieną.Skanaus!