Atsitiktinai gimęs receptas, kai vieną savaitgalio rytą galvojau, ką pagaminti iš raugo likučio ir norėjau sunaudoti ryžių miltus, kurių per klaidą įsigyjau didesnį kiekį. O prie ko čia špinatai, galbūt pagalvosite? Man dažnai sunku atsispirti norui į patiekalus įkomponuoti daržoves ar žalumynus, šis receptas – ne išimtis.
Išties, kepti vaflius belgiškų vaflių keptuvėje aš labai mėgstu – nereikia riebalų ir vartyti, kaip blynų, tešlą jiems galima ruošti ne taip kruopščiai, rezultatas retai nuvilia, valgyti galima tiek šiltus, tiek atvėsusius.
Nesaldžius vaflius dažnai naudoju ruošdama įvairiems pusryčių variantams, pvz.: su keptu ar be lukšto virtu kiaušiniu ir priedais, su avokadu, žalumynais ir sūdyta lašiša ar upėtakiu arba darau sumuštinius, tarp dviejų vaflių pridėdama norimų priedų ir perpjaudama išilgai, kad gautųsi du trikampiai sumuštiniai. O tik iškepę, kiek pailsėję ant grotelių, kad išsaugotų savo traškumą, bet vis dar šilti, šie vafliai gardūs ir be jokių priedų.
Ryžių miltų vafliai su raugu ir špinatais
Ingredientai.
- 2 kiaušiniai
- 200 g raugo likučio (nuimto raugo)*
- 130 g graikiško jogurto
- 40 g aliejaus
- 100 g ryžių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- ~ 90 g špinatų (nuplikytų ir susmulkintų)
Gamybos eiga.
- Kiaušinius lengvai išplakite šluotele.
- Į dubenį su kiaušiniais dėkite graikišką jogurtą, aliejų, raugą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame inde sumaišykite ryžių miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Nuolat maišant sumaišykite abi mases ir sudėkite špinatus.
- Paruošę vaflių tešlą, uždenkite ir palikite ją pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
- Kepkite įkaitintoje vaflių keptuvėje (savosios jokiais riebalais prieš kepimą netepu). Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepusius atvėsinkite ant grotelių.Jei vaflių lieka, juos galima užšaldyti.Skanaus!