Plėšyta vištiena yra dažna savaitgaliais gaminamų maistų palydovė. Dedu ją ant picos, į bao, tortilijas ar tacos, mėsainius. Jeigu lieka – puikiai tinka prie makaronų pietums, skanu panaudoti gaminant sumuštinius. O jeigu atsibosta, likutį sudedu į indelį ir paslėpiu savaitei kitai šaldiklyje.
Šis patiekalas man patinka gaminimo paprastumu ir panaudojimo galimybėmis – ilgiausiai užtruksite pjaustydami vištieną gabaliukais, o toliau kaitlentė ir puodas atliks visą darbą. Dažnai paruošiu plėšytos vištienos penktadienį ryte, o vakare jau kraunu ant picos tešlos.
Gaminant plėšytą vištieną, smagiausias momentas yra, kai išsitroškinusią mėsą reikia susmulkinti mikseriu. Pamenu, kai kartą vyras pamatė, kad pasiimu mikserį, įsijungiu ir kišu jį į puodą, kuriame ką tik kunkuliavo vištiena, buvo kiek daugiau nei nustebęs. Net teiravosi, ar tikrai žadu daryti tai, ką jis mano, kad darysiu. Buvo labai juokinga. Tai štai, mikseris gali būti panaudotas ne tik kepiniams, bet ir ruošiant mėsą.
Plėšyta vištiena barbekiu padaže
Ingredientai.
- 900 g vištienos šlaunelių mėsos
Barbekiu padažui:
- 400 ml pomidorų tyrės
- 3 valg. š. rudojo cukraus
- 80 ml obuolių acto
- 2 valg. š. Vorčesterio padažo
- 2 valg. š. sojos padažo
- 1 valg. š. garstyčių
- 2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
- 1 arb. š. saldžios paprikos miltelių
- 2 arb. š. česnako granulių
- 0,5 arb. š. pipirų
Gamybos eiga.
- Supjaustykite vištienos šlaunelių mėsą stambiais gabaliukais.
- Mėsą dėkite į puodą. Sudėkite visus padažo ingredientus ir išmaišykite.
- Įjunkite kaitlentę ir palaukite, kol pradės virti.
- Sumažinkite kaitrą, kad šiek tiek kunkuliuotų, pridenkite dangčiu, bet visiškai puodo neuždarykite.
- Palikite kunkuliuoti 45 – 50 minučių. Kartas nuo karto galite pamaišyti – to daryti nėra būtina, bet tuomet pasklinda labai gardus aromatas, tad aš tiesiog neatsispiriu „patikrinti“, ar viskas gerai.
- Nukelkite puodą nuo kaitros ir pasiruoškite mikserį. Maišykite vištieną nedideliu greičiu (jeigu užstatysite didelį, labai taškysis) kelias minutes, kol vištienos gabaliukai atsiskirs ir pamatysite puode plėšytą vištieną.
- Jeigu turite virtuvinį kombainą su šluotele maišymui, mėsą sudėkite į kombainą. Užstatykite nedidelį greitį ir palikite kelioms minutėms.
- Paragaukite. Jeigu trūksta druskos, galite įdėti, kol vištiena dar šilta.
- Naudokite iš karto arba perdėkite į indelį su dangčiu, palaukite, kol atvės ir palikite šaldytuve iki tol, kol prireiks.
Parašykite komentarą