Su kokosų ir migdolų miltais, kokosų aliejumi ir klevų sirupu.
Braunių receptų yra apstu ir kokių tik nori variantų: klasikinių ir sodriai šokoladinių, su uogomis ar karamele, riešutinių ar pasipuošusių kreminiu glaistu. Šis braunis mano gyvenime atsirado praeitą vasarą atostogaujant prie jūros – tai buvo laikotarpis, kai atsisakiau kai kurių produktų, bet smaližiauti vis tiek norėjau, tad išbandžiau labai greitą ir alternatyvią braunio versiją.
O atostogoms tinka tobulai dėl to, kad nereikia jokių paruošiamųjų darbų, pvz.: tirpinti sviesto, pakanka kelių indų: vieno išplakti kiaušiniams, kito – sumaišyti visus produktus. Kol virdavo mūsų rytinė košė, aš paruošdavau braunio tešlą ir įdėdavau kepti, tad netrukus galėdavome terasoje mėgautis kava ir minkštu, drėgnu, sodraus skonio kepiniu.
Kaip ir kepant bet kokį braunį, svarbu atkreipti dėmesį į kelis dalykus:
- Tešlą maišykite šluotele (tiks ir šakutė, ypač, jei gaminate atostogų namelyje), tik jokiu būdu ne mikseriu. Braunio tešlos svarbu nepermaišyti, todėl visus ingredientus tik sujungiame.
- Mano skoniui braunis turi būti sodriai šokoladinis, todėl geros kokybės kakava ir juodas šokoladas čia vaidina itin svarbų vaidmenį.
- Dar vienas esminis dalykas – braunio nedera perkepti, nebent mėgstate sausą šokoladinį pyragą. Tad pirmą kartą kepdami stebėkite ir atminkite, kad kiekviena orkaitė vis tik kepa skirtingai. Gal jūsiškėje pakaks ir 25 minučių? Braunis bus iškepęs, kai viršuje susiformuos plutelė, bet įkišus medinį pagaliuką, jis bus drėgnas.
Braunis su kokosų ir migdolų miltais
Ingredientai.
- 2 kiaušiniai
- 1 trynys
- 60 g klevų sirupo*
- 50 g kakavos
- 70 g kokosų aliejaus
- 2 valg. š. kokosų miltų
- 1 valg. š. migdolų miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 100 g juodojo šokolado
Gamybos eiga.
- Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus: kakavą, miltus, kepimo miltelius, druską.
- Nedideliame indelyje lengvai išplakti kiaušinius ir trynį.
- Į sausų produktų mišinį pilti klevų sirupą ir kokosų aliejų (aliejus turi būti skystas, o jeigu toks nėra, įdėkite aliejų į nedidelį dubenuką ir palaikykite didesniame dubenyje su karštu vandeniu, kol konsistencija taps skysta). Masę gerai išmaišyti.
- Nuolat maišant į tešlą supilti kiaušinius.
- Šokoladą susmulkinti iki stambių trupinių ir įmaišyti į tešlą.
- Į sviestiniu popieriumi ištiestą kepimo formą dėti tešlą ir tolygiai paskirstyti. Aš naudoju stačiakampę 24×17 cm dydžio kepimo formą, todėl nėra storas (ir pirmą kartą kepant gali atrodyti, jog tešlos mažai). Jei naudosite mažesnę kepimo formą, stebėkite kepimo laiką – jo gali reikėti mažiau, ypač, jeigu norite, kad braunis išliktų drėgnas. Didesnei kepimo formai toks kiekis bus per mažas.
- Braunį kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25 – 28 minutes. Iškepusį ištraukite ir laikydami už sviestinio popieriaus atsargiai iškelkite iš kepimo formos, padėkite ant lentelės ir leiksite vėsti. Kitu atveju, būdamas karštoje kepimo formoje kepinys ir toliau „keps“, o konsistencija tvirtės.
- Šį braunį galima pjauti ir dar ne visiškai atvėsusį, o mėgautis taip, kaip mėgstate labiausiai – tik su kava, o gal su vaniliniais ledais ar sezoninėmis uogomis. Skanu visaip!