Šiais laikais tortilijomis niekuo nenustebinsi, o variacijų galima sugalvoti įvairių. Šiame variante, kuris puikiai tinka ne tik penktadienio vakarienei, bet ir piknikams, savo mėgstamą coleslaw ir sultingus vištienos gabaliukus apvilkau visagrūdės tortilijos rūbu. Visi ingredientai žinomi ir dažnai vartojami kituose deriniuose, o rezultatas pranoko lūkesčius.
Coleslaw yra tiesiog kopūstų salotos, bet jeigu rašyčiau taip pavadinime, skambėtų mažiau gražiai ir įdomiai. Kopūstų salotas labai mėgstu ir gaminu dažnai – ypatingai prie naminių mėsainių ar orkaitėje keptų bulvyčių. Tiesa, vadinu jas tiesiog koleslovu. Mano coleslaw variante dar slepiasi cukinija ir man čia būtina kalendra, kurios galite nedėti, jei nemėgstate.
8 sultingos ir daržovingos tortilijos
Ingredientai.
- Visagrūdės tortilijos, 8 blynai.
Šiam valgiui pirmiausia pasiruoškite kopūstų salotas – jos bus skanesnės, jeigu leisite kuriam laikui pastovėti (bent pusvalandį) ir susigerti visiems daržovių ir padažo skoniams. Iš nurodyto kiekio pagaminsite šiek tiek daugiau nei reikės tortilijoms – aš salotų patiekiu ir prie tortilijų, o jei lieka – tai puikus garnyras kitos dienos pietums.
Daržovių koleslovas:
- ~ 350 g raudonojo kopūsto.
- ~ 300 g baltagūžio kopūsto.
- 2 nedidelės arba 1 didelė morka.
- Pusė cukinijos.
Padažui:
- 4 valg. š. majonezo.
- 3 valg. š. natūralaus jogurto.
- 2 valg. š. sojų padažo.
- 2 valg. š. balto vyno acto.
- 1 valg. š. medaus.
- Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Saujelė kalendros (jei mėgstate).
Gamyba.
1. Visas daržoves (nuplautas, nuluptas) sutarkuokite šiaudeliais.
2. Padažui, pirmiausia, sumaišykite majonezą, jogurtą, balto vyno actą, atskirai sumaišykite medų su soja ir tada abi mases sujunkite, įberkite pipirų ir sumaišykite iki vientisumo. Svarbu, kad medus nebūtų kietas, jei reikia, pašildykite, kad suskystėtų.
3. Daržoves išmaišykite su padažu ir kalendra. Leiskite pastovėti bent pusvalandį, galima ir ilgiau.
Vištienos gabaliukai kepti orkaitėje.
- 500 g vištienos blauzdelių mėsos.
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
- Prieskonių: po 1 arb. š. druskos, česnako granulių, rūkytos paprikos miltelių, pusė arb. š. saldžiosios paprikos miltelių, šiek tiek juodųjų pipirų.
Gamyba:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepimo režimas viršus – apačia.
- Vištieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Sumaišykite su visais prieskoniais, tuomet įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite.
- Ant kepimo grotelių tieskite kepimo popierių ir išdėliokite vištieną. Dėkite į orkaitę, tik po grotelėmis įstatykite ir kepimo skardą, nes kepant išsiskirs skystis. Galite kepti ir skardoje.
- Kepkite apie 20 minučių.
Tortilijų formavimas.
- Prieš formuojant tortilijas, blynus truputėlį pašildykite. Galite įdėti ant grotelių į orkaitę, kurioje prieš tai kepė vištiena, tik stebėkite, kad nebūtų per didelė kaitra, nes tortilijos apdžius. Iškepus vištienai aš pravėriau orkaitės dureles ir truputį palikau, kol pasiruošiau vietą tortilijų formavimui, o tuomet dėjau blynus į šiltą orkaitę.
- Į tortilijos vidurį dėkite kopūstų salotų, o ant viršaus vištienos gabaliukų, tačiau palikite šiek tiek vietos krašteliuose, kad galėtumėte užlenkti.
- Tortilijas vynioti galima įvairiais būdais. Šįkart dariau taip: užlenkiau vieną iš šoninių kraštų, paslėpdama įdarą, tuomet užlenkiau apatinį kraštą, tuomet viršutinį, o tada perlenkiau per visą ilgį.
- Suvynioję visas tortilijas, patiekite perpjovę tortilijos suktinuką per pusę ir pasinerkite į koleslovo bei vištienos skonius!
Beje, tortilijos yra labai puikus variantas kitos dienos pietums (tinka ir neštis į darbą), tad jei po vakarienės liks kelios tortilijos, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve.
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovių coleslaw
Ingredientai.
Daržovių koleslovas:
- 350 g raudonojo kopūsto
- 300 g baltagūžio kopūsto
- 1 didelė ar 2 nedidelės morkos
- pusė cukinijos
Padažui:
- 4 valg. š. majonezo
- 3 valg. š. natūralaus jogurto
- 2 valg. š. sojų padažo
- 2 valg. š. balto vyno acto
- 1 valg. š. medaus
- Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- saujelė kalendros
Vištienos gabaliukai kepti orkaitėje:
- 500 g vištienos blauzdelių mėsos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- po 1 arb. š. druskos, česnako granulių, rūkytos paprikos miltelių
- 0,5 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelis juodųjų pipirų
Visagrūdės tortilijos, 8 blynai.
Gamybos eiga.
Daržovių koleslovas.
- Visas daržoves (nuplautas, nuluptas) sutarkuokite šiaudeliais.
- Padažui sumaišykite majonezą, jogurtą, balto vyno actą, atskirai sumaišykite medų su sojos padažu ir tada abi mases sujunkite, įberkite pipirų ir sumaišykite iki vientisumo. Svarbu, kad medus nebūtų kietas, jei reikia, pašildykite, kad suskystėtų.
- Daržoves išmaišykite su padažu ir kalendra. Leiskite pastovėti bent pusvalandį, galima ir ilgiau.
Vištienos gabaliukų kepimas.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepimo režimas viršus – apačia.
- Vištieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Sumaišykite su visais prieskoniais, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite.
- Ant kepimo grotelių tieskite kepimo popierių ir išdėliokite vištieną.
- Dėkite į orkaitę, tik po grotelėmis įstatykite ir kepimo skardą, nes kepant išsiskirs skystis.
- Kepkite apie 20 minučių.
Tortilijų formavimas.
- Prieš formuojant tortilijas, blynus truputėlį pašildykite. Galite įdėti ant grotelių į orkaitę, kurioje prieš tai kepė vištiena, tik stebėkite, kad nebūtų per didelė kaitra, nes tortilijos apdžius.
- Į tortilijos vidurį dėkite kopūstų salotų, o ant viršaus vištienos gabaliukų, tačiau palikite šiek tiek vietos krašteliuose, kad galėtumėte užlenkti.
- Vyniokite: užlenkite vieną iš šoninių kraštų, paslėpiant įdarą, tuomet užlenkite apatinį kraštą, tuomet viršutinį, o tada perlenkite per visą ilgį.
- Suvynioję visas tortilijas, patiekite perpjovę tortilijos suktinuką per pusę.
Parašykite komentarą