Kas??? Bananų duonos sausainiai? Taip, perskaitėte teisingai ir, jei mėgstate bananus, jeigu patinka bananų duona, jeigu neįsivaizduojate kavos gėrimo ritualo be gardaus saldėsio, šiuos sausainius kepsite tikrai ne kartą.
Kepsite ir dėl to, kad juose nėra pridėtinio cukraus – saldumo pilnai pakanka iš bananų ir kokybiško juodojo šokolado.
Kepsite, nes jie gali būti be glitimo, juose nėra pieno produktų. Žodžiu, beveik sveikatai palankūs sausainiai. Beveik, nes nereikia atimti iš sausainių visos jų esmės.
Šiek tiek juokauju, bet iš tiesų, tai skanūs ir greitai bei lengvai paruošiami sausainiai. Maiste visuomet ieškau balanso, todėl mėgstu gaminti įvairius receptus – vienuose gali būti ir sviesto, ir kvietinių miltų, pavyzdžiui, prancūziškos virtuvės klasika tapusiose kanelėse, o kituose stengsiuosi jų išvengti.
Idėją receptui pasufleravo nuliūdę ir labai labai sunokę bananai. Paprastai tokius nulupu, suvynioju į maistinę plevelę ir dedu į šaldiklį – vėliau panaudoju žaliesiems kokteiliams. Kartais kepu bananų duoną, o šį kartą norėjau išmėginti ką nors kito.
Bananų duonos sausainiai su šokoladu
12 sausainių – 1 skarda.
Ingredientai:
- 3 vidutinio dydžio puikiai sunokę bananai.
- 1 kiaušinis.
- 80 g avižinių dribsnių (susmulkintų).
- 90 g migdolų miltų.
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių.
- Žiupsnelis druskos.
- 1 arb. š. cinamono.
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto.
- 50 g juodojo šokolado.
Be glitimo versija: naudokite 170 g migdolų miltų, o kepimo miltelius keiskite soda.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo režimas viršus – apačia.
2. Dubenyje sumaišykite sausus produktus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
3. Kiaušinį lengai išplakite šakute ar šluotele.
4. Bananus sutrinkite šakute.
5. Šokoladą susmulkinkite iki stambių trupinių.
6. Bananą sumaišykite su kiaušiniu ir dėkite į miltų mišinį. Gerai išmaišykite, sudėkite šokoladą ir dar kartą permaišykite. Tešla bus tiršta, panaši į blynų tešlą – taip ir turi būti, nes sausainiai išeina minkšti.
7. Į silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi ištiestą skardą dėkite tešlą. Tam patogu naudoti ledų šaukštą (kaušelį) arba du valgomuosius šaukštus. Naudojau ledų šaukštą ir norėjau, kad sausainiai iškeptų vienu kepimu, todėl dariau 12 didesnių. Kepdami jie beveik nesiplečia, tad didelių atstumų tarp sausainių palikti nereikia.
8. Sausainius kepkite 25 – 30 min, kol gražiai paruduos. Aš kepiau 30 minučių, bet nepamirškite, kad kiekvienoje orkaitėje kepimo laikas gali šiek tiek skirtis, todėl praėjus 25 minutėms, pasižiūrėkite į sausainius atidžiau – gal jie jau gražiai parudavo ir galima traukti iš orkaitės.
9. Ištraukite iš orkaitės ir kurį laiką palikite skardoje, tegul atvėsta ir sutvirtėja. Rekomenduoju valgyti visiškai atvėsusius, nors išlaukti sunku!
Bananų duonos sausainiai
Ingredientai.
- 3 vidutinio dydžio puikiai sunokę bananai
- 1 kiaušinis
- 80 g 80 g avižinių dribsnių (susmulkintų)
- 90 g migdolų miltų
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 50 g juodojo šokolado
Gamybos eiga.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo režimas viršus – apačia.
- Dubenyje sumaišykite sausus produktus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
- Kiaušinį lengai išplakite šakute ar šluotele.
- Bananus sutrinkite šakute.
- Šokoladą susmulkinkite iki stambių trupinių.
- Bananą sumaišykite su kiaušiniu ir dėkite į miltų mišinį. Gerai išmaišykite, sudėkite šokoladą ir dar kartą permaišykite. Tešla bus tiršta, panaši į blynų tešlą – taip ir turi būti, nes sausainiai išeina minkšti.
- Į silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi ištiestą skardą dėkite tešlą. Tam patogu naudoti ledų šaukštą (kaušelį) arba du valgomuosius šaukštus. Kepdami jie beveik nesiplečia, tad didelių atstumų tarp sausainių palikti nereikia.
- Sausainius kepkite 25 – 30 min, kol gražiai paruduos.
- Ištraukite iš orkaitės ir kurį laiką palikite skardoje atvėsti ir sutvirtėti.
Parašykite komentarą