Šią panakotos versiją atradau, kai mano sesė keitė mitybą. Ji negalėjo vartoti labai daug produktų, nors tuo metu man ir vyrui atrodė, kad jai išvis nėra ką valgyti. Planavome drauge vakarieniauti, tad reikėjo sugalvoti desertą, kuris tiktų visiems. Nežinojau ko tikėtis, pirmą kartą naudojau agarą, dvejojau ar sustings, bet pavyko puikiai, o skonis patiko ne tik sesei, bet ir kitiems, visavalgiams vakarienės dalyviams. Tai lengvas, sočios vakarienės užbaigimui tinkantis desertas.
Ingredientai:
- 1 skardinė kokosų pieno (~400 ml).
- 3 – 4 valg. š. medaus (reguliuokite pagal norimą saldumą).
- Žiupsnelis druskos.
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto.
- 1 arb.š. agaro.
Gaminimas.
Puode sumaišykite visus ingredientus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasirodys nedideli burbuliukai. Svarbu neleisti užvirti. Nuolat maišant kaitinkite dar 4 minutes.
Panakotą supilkite į pasirinktą indą: silikoninę keksiukų formą, atskirus stiklinius, keramikinius indelius. Iš šios normos išeina 6-7 panakotos porcijos, priklausomai nuo indelių dydžio.
Panakota sustingsta per kelias valandas, tačiau drąsiai galite gaminti iš vakaro.
Kai darau į keksiukų formeles, panakotą ištraukiu iš šaldytuvo ir kelias minutes palaikau kambario temperatūroje. Tada peiliu atsargiai apvedu aplink kraštus ir išverčiu į lėkštes.
Man ši panakota nuostabiai dera su mangais, todėl mėgstu pagaminti jų tyrę.
Mango tyrė.
Vieną mangą nulupu ir supjaustau gabalėliais. Jų dydis nesvarbus, nes sumetu viską į nedidelį puodą, užpilu pusės apelsino sultimis (arba keliais šaukštais vandens). Jeigu mangas nelabai saldus, įdėkite truputį medaus ar agavų sirupo. Pakaitinu 5 – 7 min ir sutrinu blenderiu. Atvėsintą tyrę dedu po arba ant panakotos.
Puošimas kviečia įsijungti fantaziją. Puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Mangas ar kiti vaisiai gali būti supjaustyti riekelėmis ir uždėti ant viršaus, o keli šaukšteliai riešutinės granolos suteiks sotumo ir įdomesnio skonio.
Linkėjimai, sese!
Veganiška kokosinė panakota
Ingredientai.
- 1 skardinė kokosų pieno (~ 400 ml)
- 3–4 valg. š. medaus
- 1 žiupsn. druskos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. agaro (agar agar)
Gamybos eiga.
- Puode sumaišykite visus ingredientus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasirodys nedideli burbuliukai. Svarbu neleisti užvirti. Nuolat maišant kaitinkite dar 4 minutes.
- Panakotą supilkite į pasirinktą indą: silikoninę keksiukų formą, atskirus stiklinius, keramikinius indelius. Iš šios normos išeina 6–7 panakotos porcijos, priklausomai nuo indelių dydžio.
- Panakota sustingsta per kelias valandas, tačiau galima gaminti iš vakaro.
4 komentarų
Agnė
prieš: 5 metaiBuvo skanu. vis žadu ir aš pasigamint 🙂
Aistė
prieš: 5 metai AUTORĖJau būtų pats laikas 🙂
Dovilė
prieš: 5 metaiŠità tai aš tikrai pabandysiu! su mangu😏 tik nežinau dar, kur to agaro ieškot…
Aistė
prieš: 5 metai AUTORĖDidesnėse parduotuvėse tikrai būna, prie visokių prieskonių, želatinų ir pan. Agar agar jo pavadinimas 🙂