Dosnus dubuo gaivių salotų – 4 asmenims, o mažesnėmis porcijomis ir didesnei kompanijai.
Ingredientai.
- 1 stiklinė (~240 ml) nevirtų bolivinės balandos kruopų.
- 1 vidutinio dydžio kaliaropė.
- 200 g mažų šparagų (+ 1 arb. š. kokosų aliejaus kepimui).
- 250 g šaldytų, nelukštentų „Edamame“ pupelių.
- 6 didesni ridikėliai.
- 30 g saulėgrąžų daigų.
Padažui:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus.
- 3 valg. š. citrinos sulčių.
- ½ valg. š. klevų sirupo.
- Druskos ir pipirų.
Gaminame.
- Bolivinės balandos kruopas nuplaukite kiaurasamtyje, plaudami, pamaišykite ranka. Puode užvirkite 3 stiklines vandens, įberkite šiek tiek druskos. Vandeniui užvirus, suberkite kruopas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 20 min. Kartas nuo karto pamaišydama šias kruopas verdu tol, kol sugeria visą vandenį, virimo laikui artėjant į pabaigą, stebiu, kad neprisviltų. Išjungę ugnį puodą uždenkite ir palaikykite bent 5 minutes. Prieš maišant su kitais ingredientais, atvėsinkite.
- „Edamame“ pupeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palaikykite 7 minutes. Išpilkite vandenį ir kai atvės, išlukštenkite. Nuplaukite po tekančiu vandeniu kiaurasamtyje.
- Šparagus dėkite į kokosų aliejumi pateptą įkaitusią keptuvę ir kepkite 2 minutes, kartkartėmis apversdami. Jeigu šparagai didesni, storesni, kepkite 4 minutes. Truputį atvėsinkite ir supjaustykite į 3 ar 4 dalis.
- Kaliaropę nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais.
- Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Bolivines balandas, „edamame“ pupeles, šparagus, kaliaropę, ridikėlius gerai išmaišome dubenyje.
- Padažo ingredientus gerai sumaišykite ir pilkite ant salotų. Įmaišykite saulėgrąžų daigus.
Bolivinės balandos salotos
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai.
Salotoms:
- 240 ml nevirtų bolivinės balandos kruopų
- 1 vnt. vidutinio dydžio kaliaropė
- 200 g mažų šparagų
- 1 arb. š. kokosų aliejaus kepimui
- 250 g šaldytų, nelukštentų „Edamame“ pupelių
- 6 vnt. didesnių ridikėlių
- 30 g saulėgrąžų daigų
Padažui:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 0,5 valg. š klevų sirupo
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gamybos eiga.
- Bolivinės balandos kruopas nuplaukite kiaurasamtyje, plaudami pamaišykite ranka. Puode užvirkite 3 stiklines vandens, įberkite šiek tiek druskos. Vandeniui užvirus, suberkite kruopas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 20 min. Stebėkite, kol sugeria visą vandenį, bet neprisviltų. Išjungę ugnį puodą uždenkite ir palaikykite bent 5 minutes. Prieš maišant su kitais ingredientais, atvėsinkite.
- „Edamame“ pupeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palaikykite 7 minutes. Išpilkite vandenį ir kai atvės, išlukštenkite. Nuplaukite po tekančiu vandeniu kiaurasamtyje.
- Šparagus dėkite į kokosų aliejumi pateptą įkaitusią keptuvę ir kepkite 2 minutes, kartkartėmis apversdami. Jeigu šparagai didesni, storesni, kepkite 4 minutes. Truputį atvėsinkite ir supjaustykite į 3 ar 4 dalis.
- Kaliaropę nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais.
- Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Bolivines balandas, „edamame“ pupeles, šparagus, kaliaropę, ridikėlius gerai išmaišome dubenyje.
- Padažo ingredientus gerai sumaišykite ir pilkite ant salotų. Įmaišykite saulėgrąžų daigus.
Parašykite komentarą