Maisto tinklaraščio „Pipirai piene“ kūrėja Aistė Vadlūgaitė Strelčiūnė pripažįsta: maisto gaminimas yra pati geriausia meditacija, padedanti atitrūkti nuo rutinos ir rūpesčių. Prieš kelerius metus pati užsiauginusi duonos raugą ilgainiui atrado, kad jį galima naudoti ir saldiems kepiniams – bandelėms, blynams, spurgoms. Pajutus raugo privalumus – kepiniai su juo yra lengviau virškinami, išraiškingesnio skonio, sotesni – dabar šeimoje raugo kepiniai gaminami kas savaitę. Aistė dalijasi ir dviem receptais, ką pasigaminti iš raugo – vaflių ir picos.
Aiste, papasakokite, kaip tinklaraštis atsirado jūsų gyvenime? Ar visada mėgote gaminti?
Gaminti mėgstu nuo vaikystės, man tai – neatsiejama gyvenimo dalis. Patinka ne tik gaminti, bet ir ragauti, atrasti kitus skonius, išbandyti naujus receptus, domėtis šia tema.
Maisto gaminimas man yra pati geriausia meditacija, atotrūkis nuo darbų, rutinos, rūpesčių. Viskas prasideda nuo idėjos – dažniausiai galvoje atsiranda kokio nors patiekalo vizija, išsigryninu ją, susiplanuoju laiką ir įgyvendinu. Negaliu išskirti, ką mėgstu gaminti labiau, – man svarbiau, kad procesui galėčiau skirti pakankamai laiko, būtent tada gimsta labiausiai džiuginantys skoniai.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/maistas/skoniu-naujienos/tinklarastininke-aiste-is-duonos-raugo-galima-kepti-ir-saldzius-kepinius-kurie-sotesni-ir-lengviau-virskinami-120060571