Vasarą sunku įsivaizduoti be ledų, tai pats pačiausias šilčiausio metų laiko desertas. Dažniau gaminti naminius ledus pradėjau pernai vasarą, kai įsigijau ledų gaminimo apratą. Išragavome įvairiausius skonius: nuo įprastų uogų ar vanilės iki levandų, rožių bei matcha arbatos.
O šiems ledams nebūtina jokia speciali įranga, užteks maisto smulkintuvo ir šaldiklio. Lengvai pagaminami, labai gaivūs ir tokie, kurių galima suvalgyti ir kelias porcijas per dieną be sąžinės graužimo.
Ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio šaldyti bananai.
- 275 g (~1 stiklinė) šaldyto ananaso.
- 240 ml kokosų pieno.
- 1 laimo sultys (galima keisti keliais šaukštais citrinos sulčių).
- 1 a. š. vanilės ekstrakto.
- *Pusė stiklinės kepintų kokosų drožlių (pasirinktinai ir jeigu mėgstate ledų konsistencijoje stambesnius gabaliukus).
Gamyba.
- Vaisius šiems ledams reikia naudoti gerai prinokusius ir šaldytus, taip išgausite tinkamą konsistenciją bei skonį. Bananą ir ananasą supjaustykite gabaliukais ir įdėkite į šaldiklį bent 3 – 4 val. Kokosų pieną taip pat galite palaikyti šaldytuve.
- Pirmiausia į maisto smulkintuvą dėkite banano gabaliukus ir smulkinkite, kol konsistencija taps vientisa ir glotni, atrodys kaip kremas. Neturi matytis jokių banano gabaliukų. Tam gali prireikti daugiau laiko, viskas priklauso nuo maisto smulkintuvo galingumo. Kartas nuo karto masę pamaišykite, nustumkite nuo smulkintuvo sienelių – taip padėsite smulkintuvui geriau atlikti savo darbą. Jeigu pastebėsite, kad masė netampa kreminės tekstūros, smulkintuvui sunku „pagauti“ kai kuriuos gabaliukus, įpilkite kelis šaukštus kokosų pieno. Mano smulkintuvas bananą puikiai susmulkinta be jokio skysčio, tačiau mažiau galingiems aparatams tai sunkesnė užduotis.
- Kai bananų masė primena kremą, dėkite ananasus, pilkite kokosų pieną, laimo sultis bei vanilę. Smulkinkite, kol visi ingredientai susimaišys iki vientisumo.
- * Jeigu norite ledams suteikti dar išraiškingesnio skonio ir mėgstate kokosų drožles, pagardinkite ledus jomis. Prieš gaminant ledus, kokosų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol gražiai apskrus. Nuolat maišykite ir stebėkite, kad nesudegtų. Drožles dėkite ledų gamybos pabaigoje ir dar kartą trumpam įjunkite maisto smulkintuvą.
- Belieka gautą ledų masę sudėti į pasirinktas formeles ir palaikyti šaldiklyje, kol sustings. Jeigu dėsite ne į atskiras formeles, o į didesnės talpos indą, pasiplanuokite jį ištraukti bent 10 min iki planuojamo ledų valgymo, kitaip masė bus labai kieta ir sunku įsidėti.
Gaivumo karštomis vasaros dienomis!
Parašykite komentarą